Туристи, будите пажљиви: Мјеста гдје шетња може довести до хапшења

GS
Foto: VOX

Прије него што кренете на путовање у одређене европске земље, важно је да се информишете о правилима и обичајима који владају у тим дестинацијама

Путописац Јон Миксис је за сајт Боред Панда подијелио неколико савјета о стварима које треба избјегавати у одређеним земљама како бисте избегли непријатности. Ево неколико савјета за туристе:

Норвешка

У Норвешкој постоје два мјеста гдје се границе три земље - Финске, Шведске и Норвешке - сусрећу. Туристи слободно могу да шетају око ових граничних ознака, које се налазе уз језеро и имају стазу за шетање. Међутим, постоји и мјесто гдје се сусрећу границе Норвешке, Финске и Русије. Ако покушате шетати овим територијама, рискирате хапшење. Такође, бацање камена на територију Русије такође може резултирати хапшењем.

Италија

Када се нађете у Италији, обавезно поштујте споменике који се тамо налазе. Нажалост, многи туристи оштећују споменике пењући се по њима или их гребу. Колосеум у Риму био је посебно често на мети, а недавно је један туриста кажњен јер је урезао своје и име своје веренице на овом античком споменику.

Данска

Данци, као и остали Скандинавци, познати су по поштовању личног простора и приватности. Ако посјетите Данску, избјегавајте да сједите преблизу другим особама у јавном превозу, осим ако нема других слободних мјеста. Данци цијене свој лични простор и приватност, преноси 24седам

Шпанија

Ако шетате Барселоном, избјегавајте разговор на мобилном телефону док прелазите улицу, јер постоји ризик да будете опљачкани. Град је познат по присуству много лопова, посебно дуж главне пјешачке улице Ла Рамбла, гдје често вребају несмотрени туристи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана