Turisti, budite pažljivi: Mjesta gdje šetnja može dovesti do hapšenja

GS
Foto: VOX

Prije nego što krenete na putovanje u određene evropske zemlje, važno je da se informišete o pravilima i običajima koji vladaju u tim destinacijama

Putopisac Jon Miksis je za sajt Bored Panda podijelio nekoliko savjeta o stvarima koje treba izbjegavati u određenim zemljama kako biste izbegli neprijatnosti. Evo nekoliko savjeta za turiste:

Norveška

U Norveškoj postoje dva mjesta gdje se granice tri zemlje - Finske, Švedske i Norveške - susreću. Turisti slobodno mogu da šetaju oko ovih graničnih oznaka, koje se nalaze uz jezero i imaju stazu za šetanje. Međutim, postoji i mjesto gdje se susreću granice Norveške, Finske i Rusije. Ako pokušate šetati ovim teritorijama, riskirate hapšenje. Takođe, bacanje kamena na teritoriju Rusije takođe može rezultirati hapšenjem.

Italija

Kada se nađete u Italiji, obavezno poštujte spomenike koji se tamo nalaze. Nažalost, mnogi turisti oštećuju spomenike penjući se po njima ili ih grebu. Koloseum u Rimu bio je posebno često na meti, a nedavno je jedan turista kažnjen jer je urezao svoje i ime svoje verenice na ovom antičkom spomeniku.

Danska

Danci, kao i ostali Skandinavci, poznati su po poštovanju ličnog prostora i privatnosti. Ako posjetite Dansku, izbjegavajte da sjedite preblizu drugim osobama u javnom prevozu, osim ako nema drugih slobodnih mjesta. Danci cijene svoj lični prostor i privatnost, prenosi 24sedam

Španija

Ako šetate Barselonom, izbjegavajte razgovor na mobilnom telefonu dok prelazite ulicu, jer postoji rizik da budete opljačkani. Grad je poznat po prisustvu mnogo lopova, posebno duž glavne pješačke ulice La Rambla, gdje često vrebaju nesmotreni turisti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana