Путовање на сопствени ризик: Ово су најопасније локације на свијету

GS
Foto: RioOnWatch

Најопасније локације на свијету представљају озбиљан изазов за локалне становнике, као и за путнике.

Ови региони често се суочавају с високим нивоом криминала, насиља и социјалним неједнакостима.

Рио де Жанеиро, Бразил - Фавеле: Рио де Јанеиро је препознатљив по својим прелепим плажама и Кипу Исусовом, али такође има бројне фавеле, сиромашне насеље које често трпи висок ниво криминала и насиља.

Киудад Јуарез, Мексико - Kиудад Јуарез, смјештен на граници Мексика и САД, деценијама је био епицентар нарко-картела и високог степена насиља.

Каракас, Венецуела - Насиље, недостатак основних добара и политичка нестабилност чине Каракас једним од најопаснијих градова на свијету.

Могадишу, Сомалиа - Могадишу се често сматра једним од најопаснијих градова на свијету због деценијама трајућег грађанског рата и активности терористичких група.

Карачи, Пакистан - Карачи често суочава с високим нивоом криминала и политичким немирима, што га чини ризичним местом за путнике.

Кабул, Афганистан - Кабул је суочен с константним нивоима насиља и пријетњи терористичких организација.

Детроит, САД - Детроит се суочава с економским изазовима и високом стопом криминала, често се налази на листи најопаснијих градова у САД.

Важно је напоменути да, иако су ови региони познати по опасностима, они такође имају многе људе који покушавају побољшати своје заједнице и услове живота, преноси Глас Српске

Путници би требали бити посебно обазриви и слиједити савете за безбједност када посјећују ове опасне локације. Такође, важно је схватити дубље узроке ових проблема, укључујући социјалну неправду и политичку нестабилност, како би се радило на дугорочним рјешењима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана