Putovanje na sopstveni rizik: Ovo su najopasnije lokacije na svijetu

GS
Foto: RioOnWatch

Najopasnije lokacije na svijetu predstavljaju ozbiljan izazov za lokalne stanovnike, kao i za putnike.

Ovi regioni često se suočavaju s visokim nivoom kriminala, nasilja i socijalnim nejednakostima.

Rio de Žaneiro, Brazil - Favele: Rio de Janeiro je prepoznatljiv po svojim prelepim plažama i Kipu Isusovom, ali takođe ima brojne favele, siromašne naselje koje često trpi visok nivo kriminala i nasilja.

Kiudad Juarez, Meksiko - Kiudad Juarez, smješten na granici Meksika i SAD, decenijama je bio epicentar narko-kartela i visokog stepena nasilja.

Karakas, Venecuela - Nasilje, nedostatak osnovnih dobara i politička nestabilnost čine Karakas jednim od najopasnijih gradova na svijetu.

Mogadišu, Somalia - Mogadišu se često smatra jednim od najopasnijih gradova na svijetu zbog decenijama trajućeg građanskog rata i aktivnosti terorističkih grupa.

Karači, Pakistan - Karači često suočava s visokim nivoom kriminala i političkim nemirima, što ga čini rizičnim mestom za putnike.

Kabul, Afganistan - Kabul je suočen s konstantnim nivoima nasilja i prijetnji terorističkih organizacija.

Detroit, SAD - Detroit se suočava s ekonomskim izazovima i visokom stopom kriminala, često se nalazi na listi najopasnijih gradova u SAD.

Važno je napomenuti da, iako su ovi regioni poznati po opasnostima, oni takođe imaju mnoge ljude koji pokušavaju poboljšati svoje zajednice i uslove života, prenosi Glas Srpske

Putnici bi trebali biti posebno obazrivi i slijediti savete za bezbjednost kada posjećuju ove opasne lokacije. Takođe, važno je shvatiti dublje uzroke ovih problema, uključujući socijalnu nepravdu i političku nestabilnost, kako bi se radilo na dugoročnim rješenjima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana