Ово су најбоље скијашке дестинације у Европи

GS
Foto: ElPais

Европа је дом неких од најпрестижнијих скијашких дестинација на свијету, нудећи разноврсне стазе и прелијепе планине.

Ако сте страствени скијаш или бордер, ево неколико најбољих локација у Европи за уживање у зимским чаролијама.


Алпе, Француска

Француске Алпе су синоним за луксузно скијање. Chamonix, Courchevel, Вал д'Исере и многи други алпски градови пружају бескрајне стазе за све нивое вјештине. Осим тога, овде ћете наћи врхунске ресторане, луксузне хотеле и узбудљив ноћни живот.

Доломити, Италија

Доломити у Италији нуде спектакуларне пејзаже и стазе које су део УНЕСЦО-ве светске баштине. Градови попут Cortina d'Ampezzo и Алта Бадиа привлаче скијаше и бордерсе својим прелијепим планинама.

Швајцарске Алпе

Швајцарска је позната по врхунским скијашким одредиштима као што су Вербиер, Zermatt и St. Моritz. Овде ћете доживјети беспрекорну услугу, одличне стазе и предивне алпске пејзаже.

Тирол, Аустрија

Аустријски Тирол је дом многих традиционалних скијалишта као што су Kitzbühel и Ст. Антон. Осим стаза, очекује вас и аутентична аустријска атмосфера, са чајанкама на стази и апрèски животом.

Pyreneji, Шпанија

Скијање у шпанским Пиренејима постаје све популарније. Baqueira-Beret и Sierra Невада нуде изванредне стазе, а овде можете уживати и у укусној шпанској кухињи.

Скандинавија

Норвешка и Шведска нуде изванредне могућности за скијање и snowboard. Осим стаза, овде можете видети предивне фјордове и нордијске крајолике.

Банско, Бугарска

За оне који траже приступачнију опцију, Бугарска и скијалиште Банско нуде одличне стазе и повољне цијене, преноси Глас Српскe

Андора 

Ова мала кнежевина између Француске и Шпаније привлачи скијаше својим повољним цијенама и добро одржаваним стазама.

Независно о томе да ли сте почетник или искусан скијаш, Европа има много тога да понуди. Од спектакуларних планинских пејзажа до богате културе и традиције, ове локације ће вам пружити незабораван ски доживљај.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана