Ovo su najbolje skijaške destinacije u Evropi

GS
Foto: ElPais

Evropa je dom nekih od najprestižnijih skijaških destinacija na svijetu, nudeći raznovrsne staze i prelijepe planine.

Ako ste strastveni skijaš ili border, evo nekoliko najboljih lokacija u Evropi za uživanje u zimskim čarolijama.


Alpe, Francuska

Francuske Alpe su sinonim za luksuzno skijanje. Chamonix, Courchevel, Val d'Isere i mnogi drugi alpski gradovi pružaju beskrajne staze za sve nivoe vještine. Osim toga, ovde ćete naći vrhunske restorane, luksuzne hotele i uzbudljiv noćni život.

Dolomiti, Italija

Dolomiti u Italiji nude spektakularne pejzaže i staze koje su deo UNESCO-ve svetske baštine. Gradovi poput Cortina d'Ampezzo i Alta Badia privlače skijaše i borderse svojim prelijepim planinama.

Švajcarske Alpe

Švajcarska je poznata po vrhunskim skijaškim odredištima kao što su Verbier, Zermatt i St. Moritz. Ovde ćete doživjeti besprekornu uslugu, odlične staze i predivne alpske pejzaže.

Tirol, Austrija

Austrijski Tirol je dom mnogih tradicionalnih skijališta kao što su Kitzbühel i St. Anton. Osim staza, očekuje vas i autentična austrijska atmosfera, sa čajankama na stazi i aprèski životom.

Pyreneji, Španija

Skijanje u španskim Pirenejima postaje sve popularnije. Baqueira-Beret i Sierra Nevada nude izvanredne staze, a ovde možete uživati i u ukusnoj španskoj kuhinji.

Skandinavija

Norveška i Švedska nude izvanredne mogućnosti za skijanje i snowboard. Osim staza, ovde možete videti predivne fjordove i nordijske krajolike.

Bansko, Bugarska

Za one koji traže pristupačniju opciju, Bugarska i skijalište Bansko nude odlične staze i povoljne cijene, prenosi Glas Srpske

Andora 

Ova mala kneževina između Francuske i Španije privlači skijaše svojim povoljnim cijenama i dobro održavanim stazama.

Nezavisno o tome da li ste početnik ili iskusan skijaš, Evropa ima mnogo toga da ponudi. Od spektakularnih planinskih pejzaža do bogate kulture i tradicije, ove lokacije će vam pružiti nezaboravan ski doživljaj.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana