Чувена реченица Ханибала Лектора крије тајну

Б92
Чувена реченица Ханибала Лектора крије тајну

Легендарна реченица "Појео сам његову јетру уз мало боба и лијепог кјантија", коју са леденим изразом лица изговара невјероватни Ентони Хопкинс у филму "Кад јагањци утихну", крије једну малу тајну.

Поремећени и генијални убица Ханибал Лектор у реченици која се налази на разним "Топ 10 свих времена" листама се још једном шали са детективком Кларисом Стерлинг, али јој поручује и да не узима лијекове које му преписују у затвору.

Наиме, један корисник Reddita је открио да доктор Лектор у затвору вјероватно добија лијекове из групе селективних инхибитора моноаминооксидазе (МОАИ), који не би требало да се комбинују са три ствари - џигерицом, махунаркама и вином.

Као психијатар, он то врло добро зна, а осим што се шали, шаље и поруку младој детективки коју глуми Џоди Фостер да не узима лијекове.

Иначе, други корисник је прецизирао да у књизи по којој је рађен Оскаром награђени филм Лектор каже да је свој оброк залио чашицом амаронеа, а не кјантија.

"Амароне је вино које више иде уз џигерицу, што показује и Лекторову софистицираност, али и то колики је психопата, јер се постарао да уклопи цио оброк. Продуценти филма су сматрали да добар дио публике не би знао шта је амароне, па су се 'пребацили' на вино за које су сви чули", наводи он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана