Часопис 1889. године питао жене зашто се нису удале, одговори су забавни

ГС
Foto: superzena.b92.net

Резултати су се показали превише урнебесним да би часопис изабрао само једну победницу. Уместо тога, објавили су своје фаворите и свакој победници дали пет шилинга.

Наградно питање из викторијанског доба вјероватно би било заборављено да није било рада др Боба Николсона, који је своје откриће подијелио на Твитеру, преноси Б92.

Године 1889. часопис "Тит-Битс" понудио је награду жени која се није удала, а која би дала најбољи одговор на питање "Зашто сте још слободни?".

Ово су били најбољи одговори.

1. "Зато што ми није стало да повећавам свој звјерињак, и сматрам да је мушкарац мање послушан од пса, мање њежан од мачке и мање забаван од мајмуна."

2. "Бити супруга је превише посла, сад сам само мљекарица. Да сам у браку, требало би да будем жена, мајка, медицинска сестра, домаћица, собарица, кројачица, праља, мљекарица и стална чистачица."

3. "Јер постоје друга занимања у којима су сати краћи, посао пријатнији, а плата можда боља."

4."Јер је добар мушкарац риједак, али будала има много, зато сам слободна са двадесет и седам."

5. "Зато што су мушкарци попут торти с три угла - оку пријатни, али помнијим прегледом схватите да су шупљи и устајали.'

6. "Попут дивљег мустанга из прерије који неспутано лута, забацујући главу крајње омаловажавајући прилаз ласу који га, ако му се једном стави око врата, проглашава заробљеним, драже ми је газити на ивици слободе, него допустити мушкарцу да око мене баци брачни ласо."

7."Будући да је брак попут електричне батерије, једном кад се ухватите за руке, не можете да је пустите, колико год то бољело. И, као кад одлучите да се спустите низ тобоган, морате да идете до горког краја, колико год било рупа и неравнина на њему."

8. "Зато што сам попут добровољаца: увијек спремна, али још увијек непотребна."

9.. "На мој разлог одговара цитат из књиге 'Укроћена горопад': 'Од свих живих мушкараца никада нисам видјела то посебно лице које бих могла да замишљам више од било којег другог'."

10. "Зато што сам енглеска дама, а Американци монополишу тржиште".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана