Časopis 1889. godine pitao žene zašto se nisu udale, odgovori su zabavni

GS
Foto: superzena.b92.net

Rezultati su se pokazali previše urnebesnim da bi časopis izabrao samo jednu pobednicu. Umesto toga, objavili su svoje favorite i svakoj pobednici dali pet šilinga.

Nagradno pitanje iz viktorijanskog doba vjerovatno bi bilo zaboravljeno da nije bilo rada dr Boba Nikolsona, koji je svoje otkriće podijelio na Tviteru, prenosi B92.

Godine 1889. časopis "Tit-Bits" ponudio je nagradu ženi koja se nije udala, a koja bi dala najbolji odgovor na pitanje "Zašto ste još slobodni?".

Ovo su bili najbolji odgovori.

1. "Zato što mi nije stalo da povećavam svoj zvjerinjak, i smatram da je muškarac manje poslušan od psa, manje nježan od mačke i manje zabavan od majmuna."

2. "Biti supruga je previše posla, sad sam samo mljekarica. Da sam u braku, trebalo bi da budem žena, majka, medicinska sestra, domaćica, sobarica, krojačica, pralja, mljekarica i stalna čistačica."

3. "Jer postoje druga zanimanja u kojima su sati kraći, posao prijatniji, a plata možda bolja."

4."Jer je dobar muškarac rijedak, ali budala ima mnogo, zato sam slobodna sa dvadeset i sedam."

5. "Zato što su muškarci poput torti s tri ugla - oku prijatni, ali pomnijim pregledom shvatite da su šuplji i ustajali.'

6. "Poput divljeg mustanga iz prerije koji nesputano luta, zabacujući glavu krajnje omalovažavajući prilaz lasu koji ga, ako mu se jednom stavi oko vrata, proglašava zarobljenim, draže mi je gaziti na ivici slobode, nego dopustiti muškarcu da oko mene baci bračni laso."

7."Budući da je brak poput električne baterije, jednom kad se uhvatite za ruke, ne možete da je pustite, koliko god to boljelo. I, kao kad odlučite da se spustite niz tobogan, morate da idete do gorkog kraja, koliko god bilo rupa i neravnina na njemu."

8. "Zato što sam poput dobrovoljaca: uvijek spremna, ali još uvijek nepotrebna."

9.. "Na moj razlog odgovara citat iz knjige 'Ukroćena goropad': 'Od svih živih muškaraca nikada nisam vidjela to posebno lice koje bih mogla da zamišljam više od bilo kojeg drugog'."

10. "Zato što sam engleska dama, a Amerikanci monopolišu tržište".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana