Вучић: Србија ће се оштро противити сваком унижавању Српске

Срна
Вучић: Србија ће се оштро противити сваком унижавању Српске

БАЊАЛУКА - Предсједник Србије Александар Вучић честитао је предсједнику Републике Српске Милораду Додику и свим грађанима 9. јануар - Дан Републике, уз поруку да ће Србија остати привржена слову Дејтонског мировног споразума, подржавајући територијални ингегритет БиХ, али се и оштро супротстављати сваком покушају укидања или било каквом унижавању Српске.

Вучић је у честитки пожелио мир, срећу, напредак, сигурност и благостање свим грађанима Српске, те нагласио да ће Српска у Србији и даље имати поузданог партнера за даље јачање економских, политичких и свих других веза.

„Уважени пријатељу, веровали смо да су тешка времена иза нас, али плашим се да доба великих изазова, како за Србију, тако и за Српску тек долази. Ово сам рекао јер добра и срећна времена не могу постојати посебно и одвојено за Србију или Српску, такође, време изазова за једне, такво је и за друге“, навео је Вучић.

Вучић је напоменуо да се Србија свих ових година понашала одговорно и досљедно подржавала Дејтонски мировни споразум и правне оквире проистекле из тог споразума.

„Нажалост, многи који су учествовали у доношењу тог оквира покушавају да извргну руглу његове основне постулате и суштински избришу постојање Републике Српске са њеним Уставом загарантованим надлежностима. Србија свој став неће мењати и остаће привржена слову Дејтонског споразума, подржавајући територијални ингегритет БиХ, али и оштро се супротстављајући укидању или било каквом унижавању Републике Српске“, истакао је Вучић.

Он је указао да су пред Српском и Србијом велики задаци очувања српског језика, ћирилице, заједничких традиционалних вриједности српског народа и културе сјећања на страдање Срба.

„Пред нама је и даље снажење наших економских, политичких и свих других веза, од изградње ауто-путева, пруга, до јачања институционалне сарадње на свим нивоима и у свим областима. Уверавам Вас, господине председниче, да ћете у Србији имати искреног, снажног и најближег партнера у остварењу тих циљева“, нагласио је Вучић.

Он је навео да је заједнички задатак очување мира и будућности српског народа.

„Знам да ћете дати све од себе да се очува регионална стабилност, јер то јесте у највишем интересу и нашег, српског народа. Народу у Републици Српској и Вама лично желим срећан празник, добро здравље, успех и свеукупни напредак. Живела Српска! Живела Србија! Христос се роди!“, истиче се у Вучићевој честитки.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана