Претрес канцеларија Републичке управе цивилне заштите, Новитовић опет иде пред тужиоца

н.т.
Foto: Дражан Поздеровић

БАЊАЛУКА – Полицијски инспектори од јутрос претресају канцеларије Републичке управе цивилне заштите у Бањалуци, након што је вршилац дужности директора ове управе Милан Новитовић јуче ухапшен послије испитивања у Републичком јавном тужилаштву.

Док истражиоци, у потрази за доказима, претресају бањалучко Подручно одјељење ове управе, испред су два полицајца који обезбјеђују овај процес.

Претреси су започели јуче, а како сазнајемо полиција је у потрази за доказима против Новитовића претресла канцеларије Републичке управе цивилне заштите у Источном Сарајеву које он користио као и његов стан у Бијељини.

Новитовић је осумњичен да је нелегално запослио  некадашњег директора Института за јавно здравство Републике Српске Бранислава Зељковића, партијског колегу из Уједињене Српске.

Зељковић  је раније хапшен, а потом и оптужен за малверзације при набавци медицинске опреме за потребе Института за јавно здравство  током пандемије.

Новитовић, који је осумњичен за кривично дјело злоупотреба службеног положаја или овлаштења, у послијеподневним часовима требало би да буде поново спроведен у Републичко јавно тужилаштво, речено је Срни у овом тужилаштву.
Портпарол Републичког јавног тужилаштва Драгица Тојагић рекла је да полиција још увијек претреса више локација ради прикупљања доказа у овом случају.

-Новитовић је јуче, након што је саслушан у Тужилаштву, спроведен у полицију у којој може бити задржан 24 часа. Тужилац ће га поново испитати, након чега ће бити одлучено да ли ће бити затражен притвор - рекла је Тојагићева.
Новитовића су јуче ухапсили припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач јуче је рекао да Министарство унутрашњих послова Републике Српске по рјешењу Окружног суда у Бањалуци претреса објекте и возила у власништву Новитовића, као и службене просторијеа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана