Pretres kancelarija Republičke uprave civilne zaštite, Novitović opet ide pred tužioca

n.t.
Foto: Dražan Pozderović

BANjALUKA – Policijski inspektori od jutros pretresaju kancelarije Republičke uprave civilne zaštite u Banjaluci, nakon što je vršilac dužnosti direktora ove uprave Milan Novitović juče uhapšen poslije ispitivanja u Republičkom javnom tužilaštvu.

Dok istražioci, u potrazi za dokazima, pretresaju banjalučko Područno odjeljenje ove uprave, ispred su dva policajca koji obezbjeđuju ovaj proces.

Pretresi su započeli juče, a kako saznajemo policija je u potrazi za dokazima protiv Novitovića pretresla kancelarije Republičke uprave civilne zaštite u Istočnom Sarajevu koje on koristio kao i njegov stan u Bijeljini.

Novitović je osumnjičen da je nelegalno zaposlio  nekadašnjeg direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislava Zeljkovića, partijskog kolegu iz Ujedinjene Srpske.

Zeljković  je ranije hapšen, a potom i optužen za malverzacije pri nabavci medicinske opreme za potrebe Instituta za javno zdravstvo  tokom pandemije.

Novitović, koji je osumnjičen za krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, u poslijepodnevnim časovima trebalo bi da bude ponovo sproveden u Republičko javno tužilaštvo, rečeno je Srni u ovom tužilaštvu.
Portparol Republičkog javnog tužilaštva Dragica Tojagić rekla je da policija još uvijek pretresa više lokacija radi prikupljanja dokaza u ovom slučaju.

-Novitović je juče, nakon što je saslušan u Tužilaštvu, sproveden u policiju u kojoj može biti zadržan 24 časa. Tužilac će ga ponovo ispitati, nakon čega će biti odlučeno da li će biti zatražen pritvor - rekla je Tojagićeva.
Novitovića su juče uhapsili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač juče je rekao da Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske po rješenju Okružnog suda u Banjaluci pretresa objekte i vozila u vlasništvu Novitovića, kao i službene prostorijea.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana