Lukač: MUP po rješenju suda pretresa Novitovićevu imovinu i službene prostorije

Srna
Foto: Arhiva

VLASENICA- Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske po rješenju Okružnog suda u Banjaluci pretresa objekte i vozila u vlasništvu vršioca dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite Milana Novitovića, kao i službenih prostorija, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač.

Lukač je podsjetio da je Posebno odjeljenje Tužilaštva Republike Srpske zatražilo saslušanje Novitovića, dok je Okružni sud u Banjaluci donio rješenje o pretresu.

"U ovom trenutku ne mogu da komentarišem, niti da dajem bilo kakve šire izjave od ovoga", rekao je Lukač novinarima u Vlasenici.

On je dodao da će u toku dana ili sutra, nakon završenih pretresa, biti poznate odluke Suda i Tužilaštva.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske lišili su slobode vršioca dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite Milana Novitovića nakon ispitivanja u Republičkom javnom tužilaštvu.

On je uhapšen jer se sumnjiči za krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, a u vezi sa njegovim ovlaštenjima koja je imao kao vršilac dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite. Novitovićev advokat Nebojša Pantić rekao je "Glasu Srpske" da je Milan Novitović uhapšen zbog sumnje da je nelegalno zaposlio  nekadašnjeg direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislava Zeljkovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana