Познато када ће СНСД предложити кандидата за градоначелника Бањалуке

Срна
Познато када ће СНСД предложити кандидата за градоначелника Бањалуке

СНСД ће са коалиционим партнерима у наредних мјесец и по до два изаћи са именима кандидата за начелнике и градоначелнике на предстојећим локалним изборима, рекао је потпредсједник СНСД-а задужен за локалне заједнице Мирослав Бојић.

Бојић је новинарима након састанка Предсједништва Градског одбора СНСД-а Бањалука рекао да ће наредних дана у Бањалуци почети са обиласком и јачањем мјесних одбора.

Он је навео да на састанку није било ријечи о кандидату СНСД-а за градоначелника Бањалуке, те додао да ова странка има велики број кандидата који могу да побиједе на тој позицији.

"Мјесни одбори морају дати одређене приједологе, а на крају Предсједништво СНСД-а са предсједником Градског одбора СНСД-а Бањалука доноси закључак и коначну одлуку о томе ко ће бити кандидат на изборима", појаснио је Бојић.

Организациони секретар СНСД-а Игор Додик рекао је новинарима да су протеклих дана обишили 63 општинска и градска одбора СНСД-а и општине у Федерацији БиХ, те истакао да је ова странка шест мјесеци пред изборе апсолутно спремна да одговори на све изазове, те да су људи спремни за активизам.

"У наредних неколико мјесеци формираћемо главни изборни штаб, а након тога општинске и градске изборне штабове", додао је Додик.

Додик каже да ће дати свој допринос раду на терену и бити доступан свим људима и предсједницима општинских и градских организација, како би СНСД на изборима постигла најбољи могући резултат.

Генерални секретар СНСД-а Срђан Амиџић рекао је новинарима да ова странка има капацитет да у свим локалним заједницама изађе и побједи са својим кандидатом на изборима.

"Опредјељење СНСД-а је да у свакој локалној заједници има кандидата око којег ћемо се окупити као партија. Људи на терену су снажно уз политику коју промовише и води лидер СНСД-а Милорад Додик", истакао је Амиџић.

Амиџић је рекао да је увјерен да ће СНСД остварити одличан изборни резултат на предстојећим локалним изборима.

Он је изразио захвалност Игору Додику за досадашњу сарадњу и спремност да заједнички преузму одговорност у локалним заједницама у Републици Српској.

"Сви ће бити изненађени у погледу изборног резултата СНСД-а ове године, поготово када су у питању поједине локалне заједнице", истакао је Амиџић.

Он је рекао да је на састанку закључено да људи који из СНСД-а прелазе у друге и мање политичке партије из личне користи, неће добити подршку Градског одбора СНСД-а Бањалука за именовања у Влади Републике Српске.

Предсједништво Градског одбора СНСД-а Бањалука данас је одржало састанак са генералним секретаром и организационим секретаром странке Срђаном Амиџићем и Игором Додиком.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана