Посао за још 400 радника

Ж. К.
Посао за још 400 радника

Бањалука - Италијанска "ПМП индустрис група" планира да уложи од 10 до 15 милиона евра у предузеће "ПМП Јелшинград ФМГ" из Градишке, што ће омогућити отварање до 400 радних мјеста.

Предсједник "ПМП индустрис групе" и већински власник "ПМП Јелшинграда ФМГ" Градишка Луиђи Поцо пренио је јуче планове за другу половину ове и наредну годину министру индустрије, енергетике и рударства РС Петру Ђокићу.

- Ријеч је о проширењу капацитета и увођењу нових технологија. Почетком реализације пројекта биће омогућено запошљавање 100, а заокруживањем инвестиције и до 400 нових радника - изјавио је Ђокић.

У плану је потписивање протокола о снабдијевању електричном енергијом након чега би инвеститори требало да отпочну инсталирање нове опреме како би већ од септембра пројекат могао отпочети.

Поцо је изјавио да им је Влада РС пружала подршку и нагласио да су нове инвестиције наставак успјешног десетогодишњег пословања у Српској.

- Разговарали смо о техничким и енергетским аспектима развојног пројекта чија ће реализација ускоро почети. Министар је дао подршку нашој инвестицији, која ће подржати наставак привредног развоја и допринијети запошљавању - каже Поцо.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана