Нова хапшења и претреси због терористичког напада у Зворнику

Срна
Нова хапшења и претреси због терористичког напада у Зворнику

Сарајево - У наставку активности у оквиру истраге о терористичком нападу на полицијску станицу у Зворнику ухапшено је лице К.М, саопштено је из Агенције за истраге и заштиту БиХ /SIPA/.

Припадници заједничког истражног тима на подручју Калесије претресају стамбени објекат и друге просторије које користи ово лице, док је на подручју Дубнице претресена просторија месџида. 

Претрес просторија месџида извршен је с циљем проналажења и привременог одузимања предмета који се могу довести у везу са кривичним дјелом тероризам и послужити као доказ у даљем поступку, наводи се у саопштењу.

Лице К.М. биће приведено у службене просторије Регионалне канцеларије Сипе у Тузли, гдје ће бити извршена криминалистичка обрада, након чега ће бити предато Тужилаштву БиХ на даље поступање. 

Криминалистичка обрада над лицем са иницијалима А.Ф.Х, које је јутрос ухапшено на подручју општине Зворник и приведено у службене просторије Регионалне канцеларије Сипе у Тузли, још траје. 

У току је саслушање већи број лица у својству свједока. 

Припадници заједничког истражног тима интензивно настављају активности с циљем расвјетљавања овог догађаја и документовања кривичног дјела.

Полицајац Драган Ђурић убијен је синоћ у терористичком нападу на полицијску станицу у Зворнику, који је извршио Нердин Ибрић /24/ из села Сапна код Зворника. Том приликом рањени су полицајци Жељко Гајић и Стево Миловановић. 

Ибрић, који је током напада узвикивао “Алаху екбер”, ликвидиран је приликом размјене ватре са полицијом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана