Независни кандидати за предсједника Српске не одржавају митинге, телефоне искључили

Дарко Момић
Независни кандидати за предсједника Српске не одржавају митинге, телефоне искључили

Бањалука - Послије свега седам дана званичне предизборне кампање очигледно је да се већина независних кандидата за предсједника Републике Српске није кандидовала с озбиљном намјером да учествује у трци за позицију у Палати Републике.

Од укупно 34 независна кандидата за све нивое власти којима је Централна изборна комисија БиХ овјерила кандидатуру за учешће на октобарским изборима, свега њих неколицина се појављује у јавности и медијима, држи предизборне скупове и активно учествује у изборној трци.

Међу њима су српско-амерички бизнисмен Слободан Павловић, затим његов презимењак из Братунца Војин Павловић и бивши начелник Сребренице Ћамил Дураковић, док нико од преосталих кандидата до сада није одржао ниједан предизборни скуп, нити су се у медијима могле видјети њихове политичке поруке.

Тиме је практично потврђено раније писање “Гласа Српске” у којем смо раскринкали страначке војнике који на изборима учествују као независни кандидати, јер смо открили да је неколико “независних” за контактирање с њима ЦИК-у БиХ оставило телефонске и бројеве факса политичких партија или фирми које су у власништву високих страначких функционера.

Независни кандидати из Зворника Драгица Јосиповић и Игор Матић, те Анђелко Мењић из Шековића као начин за контактирање су пријавили број факса СДС-а у Зворнику. Све троје су јуче били недоступни.

Независни кандидати Петар Радић и Дарко Милетић из Бијељине за контактирање су оставили број факса бијељинског ПДП-а. Милетићев телефон је привремено искључен, док нам је Петар Радић на питање како иде предизборна кампања прилично немушто одговорио да “његов тим припрема предизборне трибине”.

- Моји сарадници то све припремају. Нисам до сада одржао ниједну трибину, не знам када ће бити прва и гдје ће бити, јер то све раде моји сарадници - рекао је Радић.

Он није дао прецизан одговор ни на питање какав резултат очекује.

- Не знам тачно, али очекујем побједу - рекао је Радић, из чијих одговора се види да је покушао да буде духовит.

Ни у владајућим круговима нису сједили скрштених руку, па и они имају своје “независне” кандидате. Гордана Кршић из Добоја и Обрад Лалић из Бијељине за контактирање су оставили број факса фирме “Октан промет” из Бијељине, чији власник је Војин Митровић, носилац листе СНСД-а за Парламент БиХ из друге изборне јединице која обухвата Добој и Бијељину. Ниједно од њих јуче није одговарало на наше позиве.

Мук са страначког факса

Нико од независних кандидата који су за контактирање с њима оставили бројеве факса политичких партија или фирми високих страначких функционера није одговорио на питања “Гласа Српске” упућена на остављене бројеве факса.

На питања зашто су се кандидовали, који ће им бити први потез у случају да побиједе и коме ће дати мандат за састав Владе РС, ако се у октобру уселе у Палату Републике, нико од њих никада није одговорио.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана