Конаковић: Супер је порука Милорада Додика!

ГС
Конаковић: Супер је порука Милорада Додика!

МОСТАР - Предсједник НиП-а и министар спољних послова БиХ Елмедин Конаковић поздравио је изјаву Милорада Додика, предсједника СНСД-а и Републике Српске о потреби смиривања тензија.

-Супер је порука Милорада Додика коју сам читао приликом доласка, да бисмо требали ставити интересе ЕУ пута који доноси добро свим грађанима БиХ, а смањити анимозитете и сујете и то би стварно била историјска ствар - рекао је он.

Конаковић наводи да су близу рјешења која би данас требала искључити покушај да се у склопу европског пута убаце и неке теме које нису имепративне када је ријеч о 14 приоритета.

-Остало можемо у неком периоду послије и можда још бољем и лакшем окружењу ако добијемо хисторијско отварање преговора, а поготово приступ јединственом приступу тржишту ЕУ. Радне групе су припремиле, требало би довести до краја, мале су финесе у завршници, чекамо да чујемо ставове по питању закона о судовима, ми мислимо да сједиште треба бити у Источном Сарајеву, дио интегритета је обавезан, ЦИК обавезан, али члан Предсједништва БиХ из реда хрватског народа би требао сачекати свеукупну промјену - поручио је он, преноси Кликс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана