Колегијум о посебној сједници до четвртка

С. Ш.
Колегијум о посебној сједници до четвртка

Бањалука - Народна скупштина РС примила је захтјев предсједника Српске Милорада Додика за заказивање посебне сједнице на којој би требало да буде разматрана одлука о расписивању референдума о Суду и Тужилаштву БиХ.

Предсједник парламента Недељко Чубриловић у понедјељак ће се консултовати са шефовима клубова посланика о заказивању сједнице Колегијума на којем ће бити одлучено када ће бити одржана посебна сједница. Рок за одржавање Колегијума је 9. јул. Ако одлука буде донесена, референдум са питањем "Да ли подржавате неуставно и неовлашћено наметнуте законе од стране високог представника међународне заједнице у БиХ, посебно законе о Суду и Тужилаштву БиХ и примјену њихових одлука на простору РС" требало би да буде одржан у првој седмици септембра.

Удружење "Република Српска - част отаџбине" саопштило је у петак да је грађанима РС доста наметнутих закона високог представника, посебно о Суду и Тужилаштву БиХ и њихове примјене, те да због тога поздравља иницијативу о референдуму на коме ће грађани моћи да кажу "не тиранији".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана