Иванић, Хименез: Реформама убрзати кораке на европском путу БиХ

Срна
Иванић, Хименез: Реформама убрзати кораке на европском путу БиХ

Сарајево - Амбасадор Шпаније у БиХ Хосе Марија Валдемор Хименез рекао је да БиХ треба да настави са реформама како би убрзала кораке на европском путу, те члану Предсједништва БиХ из Републике Српске Младену Иванићу захвалио за подршку територијалном интегритету и суверености његове земље.

Хименез је данас током наступне посјете са Иванићем разговарао о политичкој и економској ситуацији у БиХ и билатералним односима двије земље.


Током разговора било је ријечи и о европском путу БиХ, којем Шпанија пружа пуну подршку, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Иванић је захвалио амбасадору за избалансирани приступ његове земље када је ријеч о дешавањима у БиХ и пожелио му успјешан мандат, наводи се у саопштењу.

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске данас је y опроштајну посјету примио амбасадора Велике Британије Едварда Фергусона, са којим је разговарао о билатералним односима двије земље.

Том приликом исказана је нада да ће добра сарадња двије земље бити настављена, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Иванић се захвалио Фергусону на улози његове земље у послијератном развоју БиХ, али и на његовој личној улози када је ријеч о помоћи институцијама на свим нивоима власти, наводи се у саопштењу.

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске захвалио је британском амбасадору за многе добре пројекте које је Велика Британија реализовала за младе у БиХ, укључујући и бројне стипендије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана