Игор Радојичић, Кандидат за градоначелника Бањалуке: Грађани ће диктирати рјешавање проблема

Маријана Миљић
Игор Радојичић, Кандидат за градоначелника Бањалуке: Грађани ће диктирати рјешавање проблема

Бањалука - Кандидат СНСД-а ДНС-а, СП-а и Уједињене Српске за градоначелника Бањалуке Игор Радојичић јуче је путем друштвених мрежа "Фејсбук" и "Твитер" одржао прву онлајн трибину, на којој је уживо одговарао на питања грађана.

Становници Бањалуке, али и околних општина, затрпали су Радојичића питањима о запошљавању, образовању, инфраструктури, спорту, култури и осталим проблемима са којима се свакодневно сусрећу.

Радојичић је поручио да ће у свакој мјесној заједници одредити приоритете и да ће у контакту са грађанима рјешавати све проблеме.

- Град ствара услове за развој. Поједноставићемо процедуре за људе који граде фабрике. Мијењаћемо критеријуме за додјелу субвенција за запошљавање и самозапошљавање. Град треба да подстакне и субвенционише као програме запошљавања доквалификацију и преквалификацију одређених дефицитарних занимања. Важно је да град настави да отвара нове фирме које ће понудити радна мјеста младима - навео је Радојичић у одговорима на питања која су се односила на запошљавање.

Када је ријеч о образовању, нагласио је да је насељу Старчевица потребна нова школа, да треба наставити са стипендирањем ђака и студената, а да треба издвајати више новца за таленте.

Грађане је интересовало и да ли ће град неискориштене просторе дати удружењима и клубовима који немају објекте за рад, а Радојичић је нагласио да Бањалука има велики број простора и да ће они бити уступљени на кориштење удружењима од општег интереса.

Незаобилазна тема била је и рекреативна зона у Бањалуци, а Радојичић је поручио да ће се залагати да она остане пјешачко-рекреативна и навео да неће бити једина, јер је започет и пројекат "Слатинска шума".

- Залагаћу се и да малишани добију више игралишта и за отварање амбуланте Завода за физикалну медицину и рехабилитацију "Др Мирослав Зотовић" у градском подручју - истакао је Радојичић.

Рекао је и да је у неким зонама неоправдано подигнута стопа пореза на непокретности и да је спреман да размотри њихов распоред и промијени пореске стопе. Набрајајући промјене које планира увести, Радојичић је истакао да ће појачати надзор квалитета свих радова у граду и да ће у његовом тиму бити мјеста за запошљавање нестраначког кадра на озбиљним и одговорним пословима.

Грађане је интересовало да ли ће наставити праксу да на овај начин разговара са њима, а Радојичић је одговорио да хоће, јер је стални корисник "Фејсбука" и "Твитера", а не сезонац који се појави на овим друштвеним мрежама пред изборе.

- Нисам отишао на сједницу Главног одбора СНСД-а, јер сам желио да испоштујем грађане и одговорим на питања - истакао је Радојичић.

Било је и оних који Радојичићу нису постављали питања, већ су му само пожељели много среће на изборима.

Трибина на Лаушу

Игор Радојичић је на трибини СНСД-а одржаној у четвртак увече на Лаушу рекао да је Бањалука главни град Српске захваљујући првој влади Милорада Додика и СНСД-у.

- Она мора да се развија. Не смије да стане и о томе одлучујемо 2. октобра. Вјерујем у СНСД, који слуша и који мијења себе, да би сутра мијењао и Бањалуку и Српску, јер треба да буде боље и то људи траже - рекао је Радојичић.

Носилац одборничке листе СНСД-а за градску Скупштину Срђан Амиџић је рекао да Бањалука треба градоначелника попут Радојичића који ће бити мотор града, који умије да слуша и не бјежи од изазова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана