Хрватска ће ускоро ублажити мјере за држављане БиХ

ГС
Хрватска ће ускоро ублажити мјере за држављане БиХ

САРАЈЕВО - Министар иностраних послова Хрватске Гордан Грлић Радман рекао је данас министру иностраних послова БиХ Бисери Турковић да ће власти у Хрватској ублажити мјере за држављане БиХ.

- Радман је, након консултација са осталим колегама из Владе Хрватске, у телефонском разговору упознао Турковићеву с тим да је постигнута сагласност да се у најскорије вријеме ублаже мјере за грађане БиХ приликом њиховог уласка и боравка у Хрватској - саопштено је из Министарства иностраних послова БиХ.
Турковићева је захвалила хрватском колеги за његов лични ангажман након њихових јучерашњих контаката, те заједничкој тежњи да се евентуални неспоразуми између двије земље рјешавају у духу најбоље дипломатске праксе, а односи развијају на искреним и добросусједским принципима.

Турковићева је за портал Кликс потврдила да ће Хрватска почети с омекшавањем рестриктивних мјера према држављанима БиХ.

- Министар Радман је обећао да ће његова држава кренути с омекшавањем мјера према БиХ, а након што су обављене консултације са премијером Андрејом Пленковићем и министром унутрашњих послова Давором Божиновићем - казала је Турковић.

Прво је рјешавање неспоразума у вези с преласком на Граничном прелазу "Дољани" и транзит кроз Хрватску, а што је, према ријечима Турковићеве, већ ријешено синоћ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана