Hrvatska će uskoro ublažiti mjere za državljane BiH

GS
Hrvatska će uskoro ublažiti mjere za državljane BiH

SARAJEVO - Ministar inostranih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman rekao je danas ministru inostranih poslova BiH Biseri Turković da će vlasti u Hrvatskoj ublažiti mjere za državljane BiH.

- Radman je, nakon konsultacija sa ostalim kolegama iz Vlade Hrvatske, u telefonskom razgovoru upoznao Turkovićevu s tim da je postignuta saglasnost da se u najskorije vrijeme ublaže mjere za građane BiH prilikom njihovog ulaska i boravka u Hrvatskoj - saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.
Turkovićeva je zahvalila hrvatskom kolegi za njegov lični angažman nakon njihovih jučerašnjih kontakata, te zajedničkoj težnji da se eventualni nesporazumi između dvije zemlje rješavaju u duhu najbolje diplomatske prakse, a odnosi razvijaju na iskrenim i dobrosusjedskim principima.

Turkovićeva je za portal Kliks potvrdila da će Hrvatska početi s omekšavanjem restriktivnih mjera prema državljanima BiH.

- Ministar Radman je obećao da će njegova država krenuti s omekšavanjem mjera prema BiH, a nakon što su obavljene konsultacije sa premijerom Andrejom Plenkovićem i ministrom unutrašnjih poslova Davorom Božinovićem - kazala je Turković.

Prvo je rješavanje nesporazuma u vezi s prelaskom na Graničnom prelazu "Doljani" i tranzit kroz Hrvatsku, a što je, prema riječima Turkovićeve, već riješeno sinoć.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana