Гаук: Потребан бољи образовни систем у БиХ

Срна
Гаук: Потребан бољи образовни систем у БиХ

Сарајево - Чланови Предсједништва БиХ састали су се са предсједником Њемачке Јоахимом Гауком који је указао на евидентну потребу за бољим образовним системом у БиХ који би био више оријентисан ка тржишту рада као што је то у Њемачкој.

"То је модел којег су преузеле многе нове чланице Европске уније", рекао је Гаук који је нагласио добру интегрисаност и допринос, уопштено, њемачком друштву грађана поријеком из БиХ.

На састанку је оцијењено да су политички односи између БиХ и Њемачке добри и без отворених питања, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Потом је чланове Предсједништва БиХ дочекао њемачки канцелар Ангела Меркел са којим је разговарано о актуелној социо-економској ситуацији у БиХ с посебним акцентом на ЕУ перспективу БиХ.

Меркелова сматра да је захваљујући британско-њемачкој иницијативи дошло до значајних помака, те истиче да ће Њемачка и даље пружати помоћ БиХ на њеном ЕУ путу, како финансијски, тако и у другом облику.

Чланови Предсједништва БиХ су учествовали и у округлом столу на тему "БиХ у Берлинском процесу" на којем је расправљано о имплементацији Реформске агенде и о путу БиХ ка ЕУ.

Након тога чланови Предсједништва БиХ су одржали радно-консултативни састанак са представницима њемачке привреде на челу са предсједником Одбора њемачке привреде за Источну Европу Волфгангом Бихелеом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана