Француска у борби против тероризма

Агенције
Француска у борби против тероризма

Париз - Француски премијер Мануел Валс изјавио је данас да ће припадници снага безбједности добити боље наоружање и да ће држава запослити још 2.600 људи који ће се борити против тероризма.

Валс је рекао да ће влада у борбу против тероризма уложити 425 милиона евра у наредне три године, као одговор на нападе у којима је у Паризу погинуло 20 људи, укључујући тројицу нападача.

Међу жртвама су била и три припадника полиције.

Валс је рекао да ће Француска појачати обавјештајни апарат и усвојити мјере које ће олакшати прислушкивање телефонских разговора, пренио је АП.

Француско тужилаштво раније је саопштило да је подигло прелиминарне оптужнице против четворице мушкараца у вези са нападима на сатирични магазин "Шарли ебдо" и радњу кошер хране у Паризу.

Тужилац Франсоа Молин рекао је да су четворица мушкараца осумњичени за пружање логистичке подршке Амедију Кулибалију, који је убио четири особе у радњи кошер хране 9. јануара. Он је доведен у везу и са убиством једне припаднице полиције у Паризу дан раније. 

Четворици мушкараца, старости од 22 до 28 година, уручене су прелиминарне оптужнице за тероризам. Они ће бити задржани у притвору док траје истрага.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана