Додик: Славимо слободу, не могу нам то ускратити

ГС
Foto: Д.Поздеровић

БАЊАЛУКА- Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да српски народ има право да обиљежава свој Дан Републике, а сви који покушавају да то ускрате неће у томе успјети.

"Република Српска има сјајан народ", рекао је Додик учесницима свечаног дефила у Бањалуци, којима се обратио ријечима "Помоз Бог јунаци" и "Христос се роди".

Он је захвалио свима који је данас овдје да би показали да су Срби окупљени, да се поштују и воле.

"Република Српска организована и дисциплиновна, слави свој рођендан, никоме не жели лоше", истакао је Додик.

Он је нагласио да је Република Српска постигла значајн напредак, живи 32 године, те подсјетио да је за њу дало животе 30.000 Срба, те да се увијек треба њих сјетити када се доносе одлуке.

"Слобода за нас није филозофија, већ начин живота, слобода је оно што нам треба, нису нам потребни колонизатори ни тутори, овај народ никад није дозовлио да живи поробљен", истакао је Додик.

Ако прослава 9. јануара буде забрањено, Додик је рекао да то значи да нас нема, да смо пали.

"Они који рачунају да неће бити Републике нека ових дана буду с нама, ми знамо да неки сматрају да ово што покажемо овдје да није нешто, а ја им кажем да је ово све", рекао је Додик и додао да Српска не жели никакве сукобе и неће их водити.

Прије обраћања предсједника Републике Полицијски оркестар је извео химне Републике Српске и Србије "Моја Република" и "Боже правде". 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана