Ђокић: Треба имати снаге да се супротставимо заједно

Срна
Ђокић: Треба имати снаге да се супротставимо заједно

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић рекао је у парламенту Српске да та странка одбацује намјеру Кристијана Шмита да креира законодавство БиХ.

Ђокић је рекао да је Шмитова намјера понижавајућа за све оне који живе у БиХ.

"Највећа вриједност на коју треба да обратимо пажњу у наредном периоду је мир и стабилност у овој земљу. Управо ми који се бавимо политиком у име народа који нас бира треба о тој чињеници да водимо највише рачуна", рекао је Ђокић у обраћању током посебне сједнице на којој посланици разматрају актуелну безбједносну и политичку ситуацију у свијету са аспкета реперкусија на Републику Српску.

Он је истакао да је брига о миру и стабилности посебно важна, узимајући у обзир и актуелна геополитичка дешавања.

Ђокић сматра да Народна скупштина Српске треба скренути пажњу на неопходност поштовања међународног права.

Он је рекао да Република Српска нема избора него да креира политике које ће спријечити да јој странаци у БиХ и даље наносе штету.

Ђокић је позвао на заједнички рад и јединство политичких актера Републике Српске у тренутку када је Српска нападнута и угрожена.

"Ове мјере које покушава наметнути Шмит и друштво око њега су мјере којима се угрожава Република Српска. И зато треба имати снаге да се супротставимо заједно", поручио је Ђокић.

Предложена тачка дневног реда приједлог је предсједника Републике Српске Милорада Додика, предсједника Народне скупштине Српске Ненада Стевандића, предсједника Владе Српске Радована Вишковића и српског члана Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана