Челници Савјета министара БиХ: Акцизе ће бити враћене на сто

Ж. Д.
Челници Савјета министара БиХ: Акцизе ће бити враћене на сто

Сарајево - Челници Савјета министара БиХ најавили су у петак да ће размотрити на који начин ће измјене Закона о акцизама које су срушене у Парламенту БиХ вратити у процедуру усвајања.

Предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић истакао је да сет закона о акцизама није усвојен јер је прича пребачена са поља економије на поље политике.

- Милијарда евра чека да буде оперативна за најважније пројекте, а то је развој инфраструктуре. Нисам чуо ниједан озбиљан аргумент у парламентарној расправи који би ме убиједио да би акцизе нанијеле штету било коме. Размотрићемо како ћемо то вратити у поновну процедуру - рекао је Звиздић.

Његов замјеник Мирко Шаровић, чији је СДС зауставио акцизе које је подржао њихов коалициони партнер СДА, рекао је да долазе из различитих странака и да је логично да о неким питањима имају и другачије ставове.

- Акцизама оптерећујемо грађане и предузећа, али развијамо инфраструктуру. Треба да тражимо модел како да изађемо с новим приједлогом око којег би била окупљена већина у Парламенту БиХ - рекао је Шаровић.

Звиздић, Шаровић и други замјеник предсједавајућег Вјекослав Беванда су истакли да је дошло до озбиљне кризе у коалицији на нивоу БиХ и да већина зависи од питања до питања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана