Ћамил Дураковић се кандидује за предсједника Републике Српске

klix.ba
Ћамил Дураковић се кандидује за предсједника Републике Српске

СРЕБРЕНИЦА - Бивши начелнике Општине Сребреница Ћамил Дураковић кандидоваће се на Општим изборима који се одржавају у октобру ове године за функцију предсједника РС.

Ћамил Дураковић је потврдио данас да ће се кандидовати за предсједника Републике Српске на предстојећим изборима. Дураковић је најавио да ће подршку за своју кандидатуру затражити од удружења, политичких странака и заједнице те да своју кампању неће базирати на негативној пропаганди, већ на истини, конкретном плану и преузимању одговорности.

"Нудим грађански оријентисан, проевропски и пробосанскохерцеговачки програм 'Наш избор' те желим бити заједнички кандидат свих оних који хоће промјене у овом дијелу Босне и Херцеговине. Рачунам на гласове свих грађана те сам спреман изаћи и понудити трећу политику у РС, алтернативу ономе што нуде власт и опозиција", казао је Дураковић.

"С овим више нема калкулације те ћу за своју кандидатуру затражити подршку своје породице, пријатеља, али и свих оних одговорних грађана од Приједора до Требиња, мојих повратника и свих оних којима је Босна и Херцеговина у срцу. Вјерујем у демократску и ненасилну борбу за промјену стања у овој земљи и истински вјерујем да је другачија будућност могућа", додаје Дураковић.

"Поручујем да се више нећу освртати на појединце који су говорили и радили против идеја које заговарам. Нећу се чак освртати ни на потенцијалне друге кандидате из бошњачке заједнице. Желим причати позитивну причу, желим младима који овдје живе показати да може другачије. Вријеме је да испружимо руку и да наша генерација коначно буде генерација промјене", закључио је Дураковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана