Бањалучанин претукао адвоката у Дервенти па завршио иза решетака

Небојша Томашевић
Бањалучанин претукао адвоката у Дервенти па завршио иза решетака

ДЕРВЕНТА - Игору Латиновићу (44) из Бањалуке, који је осумњичен да је претукао адвоката Дејана Бијелића и од њега покушао да изнуди одређену количну новца, одређен је једномјесечни притвор, потврђено је "Гласу Српске".

Напад се догодио 5. марта у близини Полицијске станице Дервента, а прехтодно је Латиновић био у канцеларији адвоката.

Полицијска управа Добој, саопштила је да Латиновића терете за изнуду и насилничко понашање.

- За наведено лице постоји основ сумње да је  наведеног дана дошло до једне адвокатске канцеларије у Дервенти и том приликом је  адвокату упутуло вербалне пријетње, а потом од њега тражило одређени износ новца. Због осјећаја страха и угрожености за свој живот адвокат је пристао. Када су ишли до банкомата, пролазећи поред Полицијске станице Дервента, он је је имао намјеру да уђе у станицу да затражи помоћ и тада га је И.Л. више пута ударио  рукама и ногама, а  у  даљем нападу је спријечен од стране полицијских службеника - саопштила је ПУ Добој.

Додали су да је на основу наредбе надлежног суда обављен  претрес стана и других просторија које наведено лице користи у Дервенти.

- И.Л. је  6. марта  уз извјештај о извршеним кривичним дјелима предат у надлежност Окружног јавног тужилаштва Добој и одређена му је мјера притвора у трајању од 30 дана-саопштила је полиција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана