Banjalučanin pretukao advokata u Derventi pa završio iza rešetaka

Nebojša Tomašević
Banjalučanin pretukao advokata u Derventi pa završio iza rešetaka

DERVENTA - Igoru Latinoviću (44) iz Banjaluke, koji je osumnjičen da je pretukao advokata Dejana Bijelića i od njega pokušao da iznudi određenu količnu novca, određen je jednomjesečni pritvor, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Napad se dogodio 5. marta u blizini Policijske stanice Derventa, a prehtodno je Latinović bio u kancelariji advokata.

Policijska uprava Doboj, saopštila je da Latinovića terete za iznudu i nasilničko ponašanje.

- Za navedeno lice postoji osnov sumnje da je  navedenog dana došlo do jedne advokatske kancelarije u Derventi i tom prilikom je  advokatu uputulo verbalne prijetnje, a potom od njega tražilo određeni iznos novca. Zbog osjećaja straha i ugroženosti za svoj život advokat je pristao. Kada su išli do bankomata, prolazeći pored Policijske stanice Derventa, on je je imao namjeru da uđe u stanicu da zatraži pomoć i tada ga je I.L. više puta udario  rukama i nogama, a  u  daljem napadu je spriječen od strane policijskih službenika - saopštila je PU Doboj.

Dodali su da je na osnovu naredbe nadležnog suda obavljen  pretres stana i drugih prostorija koje navedeno lice koristi u Derventi.

- I.L. je  6. marta  uz izvještaj o izvršenim krivičnim djelima predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj i određena mu je mjera pritvora u trajanju od 30 dana-saopštila je policija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zemljotres u BiH!
Zemljotres u BiH!
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana