Жена детаљно планирала масакр у школи, пронађено још оружја: Нови детаљи напада

ГС
Жена детаљно планирала масакр у школи, пронађено још оружја: Нови детаљи напада

НЕШВИЛ - Оружани напад у приватној хришћанској школи у Нешвилу у америчкој држави Тенеси, у којем су убијена три дјетета и три одрасле особе, извела је 28-годишња Одри Хејл, бивша ученица те школе, коју је убила полиција.

Нешвилска полиција је саопштила да су у кући Одри Хејл пронађене још двије сачмарице, преноси BBC. Објављен је и видео на којем се види жена са оружјем у просторијама школе.

Полиција је навела да је она за напад користила двије полуаутоматске пушке и пиштољ. Одри Хејл је детаљно планирала напад и претходно је нацртала мапу школе, на којој се виде мјеста на којима се може ући у зграду, као и мјеста која покривају надзорне камере, преноси CNN.

Шеф нешвилске полицје Џон Дрејк је рекао да је полиција открила и “неку врсту манифеста” који је написала Хејл, додавши да је она осјећала “неку озлојеђеност због тога што је морала да похађа ту школу.” У  пуцњави у приватној хришћанској школи у Нешвилу у америчкој држави Тенеси убијено је седам особа, међу којима и жена која је извела напад, саопштила је полиција.

Међу жртвама су троје дјеце која су имала девет година. Како се наводи, полицајци који су изашли на мјесто догађаја чули су пуцњаву са другог спрата школе, коју похађају дјеца од око 12 година.

Полиција је саопштила да су два полицајца из петочланог тима пуцала на жену у ходнику школе, након чега је она проглашена мртвом. Како је наведено, жена је ушла у школу на споредни улаз.

Масовне пуцњава постале су уобичајене у САД, али су нападачи ријетко жене.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана