Зеленски: Сирски има карт бланш за кадровске промјене

Танјуг
Зеленски: Сирски има карт бланш за кадровске промјене

КИЈЕВ - Предсједник Украјине Володимир Зеленски изјавио је да главнокомандујући Оружаних снага Украјине Александар Сирски има "карт бланш" за све кадровске промјене у војсци и штабовима.

Зеленски је у видео обраћању рекао да почетком следеће недјеље, када се Сирски врати са линије фронта, очекује његове конкретне приједлоге у вези са даљим промјенама у војсци и планираним акцијама, преноси Украјинска правда.

-Сви украјински команданти морају познавати фронт, осјећати фронт, стварне потребе, морају заиста бити уз војнике, нареднике, бити такви какви морају да буду како би били постигнути украјински циљеви -истакао је Зеленски.

Сирски је у суботу најавио кадровске промјене међу командантима бригада чији поступци, према његовим ријечима, представљају пријетњу по живот и здравље подређених.

Украјински предсједник изјавио је и да кашњења у испоруци оружја и система противваздушне одбране (ПВО) Украјини доводе до губитка живота и поручио да Русија мора да изгуби.

-Свијет зна да се терору може супротставити. Свијет има довољно система ПВО, система заштите од „шахеда“ и пројектила. А кашњење у испоруци наоружања за Украјину, ПВО системима за заштиту нашег народа доводи, нажалост, до оваквих губитака, до тога да листа деце чије животе Русија одузима стално расте - рекао је Зеленски у вечерашњем видео обраћању нацији, преноси Укринформ.

Он је рекао да Украјина није тражила ништа више од неопходног да заштити животе, док њени партнери имају унутрашње политичке игре или спорове који, како је навео, ограничавају украјинску одбрану.

-Руски терор мора да изгуби. Ово је фундаментално. У Москви не признају ништа осим силе -истакао је Зеленски.

Он је додао да је током цијелог дана трајала акција спасавања у стамбеној згради у Одеси, коју су руске снаге ноћас погодиле беспилотним летјелицима „шахед” при чему је погинуло седам особа, укључујући двоје дјеце.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана