Zelenski: Sirski ima kart blanš za kadrovske promjene

Tanjug
Zelenski: Sirski ima kart blanš za kadrovske promjene

KIJEV - Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je da glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski ima "kart blanš" za sve kadrovske promjene u vojsci i štabovima.

Zelenski je u video obraćanju rekao da početkom sledeće nedjelje, kada se Sirski vrati sa linije fronta, očekuje njegove konkretne prijedloge u vezi sa daljim promjenama u vojsci i planiranim akcijama, prenosi Ukrajinska pravda.

-Svi ukrajinski komandanti moraju poznavati front, osjećati front, stvarne potrebe, moraju zaista biti uz vojnike, narednike, biti takvi kakvi moraju da budu kako bi bili postignuti ukrajinski ciljevi -istakao je Zelenski.

Sirski je u subotu najavio kadrovske promjene među komandantima brigada čiji postupci, prema njegovim riječima, predstavljaju prijetnju po život i zdravlje podređenih.

Ukrajinski predsjednik izjavio je i da kašnjenja u isporuci oružja i sistema protivvazdušne odbrane (PVO) Ukrajini dovode do gubitka života i poručio da Rusija mora da izgubi.

-Svijet zna da se teroru može suprotstaviti. Svijet ima dovoljno sistema PVO, sistema zaštite od „šaheda“ i projektila. A kašnjenje u isporuci naoružanja za Ukrajinu, PVO sistemima za zaštitu našeg naroda dovodi, nažalost, do ovakvih gubitaka, do toga da lista dece čije živote Rusija oduzima stalno raste - rekao je Zelenski u večerašnjem video obraćanju naciji, prenosi Ukrinform.

On je rekao da Ukrajina nije tražila ništa više od neophodnog da zaštiti živote, dok njeni partneri imaju unutrašnje političke igre ili sporove koji, kako je naveo, ograničavaju ukrajinsku odbranu.

-Ruski teror mora da izgubi. Ovo je fundamentalno. U Moskvi ne priznaju ništa osim sile -istakao je Zelenski.

On je dodao da je tokom cijelog dana trajala akcija spasavanja u stambenoj zgradi u Odesi, koju su ruske snage noćas pogodile bespilotnim letjelicima „šahed” pri čemu je poginulo sedam osoba, uključujući dvoje djece.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana