Зеленски потписао указ о немогућности преговара с Путином

Танјуг
Foto: Танјуг/АП

КИЈЕВ- На снагу је данас ступила одлука Савјета за националну безбједност и одбрану Украјине о мјерама Кијева, као одговор на покушај Русије да припоји дијелове њене територије, према указу који је потписао украјински предсједник Володимир Зеленски, преноси Интерфакс Украјина.

Савјет за националну безбједност и одбрану Украјине донио је одлуку о немогућности преговарања с предсједником Русије Владимиром Путином, према указу који је потписао Зеленски.

„Констатује се немогућност преговарања с предсједником Руске Федерације Владимиром Путином“, наведено је у документу.

Одлуком савјета прецизирају се начини супротстављања покушајима Москве да припоји украјинске територије, као и неопходне мјере да би се обезбиједила колективна безбједност евроатлантског простора и Украјине, и враћања њеног територијалног интегритета.

Одговарајући указ Зеленског, којом се одобрава одлука Савјета од 30. септембра, објављен је данас на сајту предсједника.

„Указ ступа на снагу даном објављивања“, каже се у тексту документа.

Украјина је поднијела захтјев за убрзану процедуру чланства у НАТО-у, након што је објављено да је Русија покренула процедуру за присаједињење четири украјинска региона, након организовања референдума у њима, које су Кијев и већи број земаља одбацили као кршење међународног права.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана