Зеленски напустио сједницу УН због Лаврова

GS
Foto: FTWF

Помагање Украјини оружјем у рату против Русије представљају омагање у одбрани Повеље УН.

Украјински предсједник Володимир Зеленски данас је на седници Савета безбедности Уједињених Нација рекао да се повеља УН помаже и увођењем санкција и вршењем свеобухватног притиска на агресора, као и гласањем за релевантне резолуције.

Он је истакао да "Украјина користи своје право на самоодбрану". Зеленски је апеловао да се Генералној скупштини УН да овлашц́ење да превазиђе право вета које има Русија, називајуц́и то "неопходним кораком".

Додао је и да је немогуће зауставити рат јер "агресор на све напоре ставља вето".

"Украјина сматра да је неправедно када милијарде људи немају сталног представника у Савету безбедности, док Русија има", навео је Зеленски, преноси Гардијан.

Залажући се за реформу Свјетске организације, посебно за проширење Савета безбједности, он је оцјенио да "не треба чекати да се агресија оконча".

"Потребно је сада да се дjелује. Наша тежња за миром би требало да покрене реформу (светске организације)", рекао је Зеленски, преноси Б92

Украјински предсједник је одмах након говора напустио сједницу Савјета безбједности како не би био присутан током обраћања руског министра спољних послова Сергеја Лаврова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана