Због Словенца евакуисан франкфуртски аеродром: Одбио маску,па пријетио и викао "Алаху екбер"

Танјуг
Због Словенца евакуисан франкфуртски аеродром: Одбио маску,па пријетио и викао "Алаху екбер"

ФРАНКФУРТ- Аеродром у Франкфрту јуче је евакуисан јер је један мушкарац, за кога се касније испоставило да је словеначки држављанин, узвикивао "Алаху екбер" када ја упозорен да стави заштитну маску, јавља "Раша тудеј" Словенац је узвикивао "све ћу вас побити, Алаху екбер".

Њемачка полиција привела је овог држављанина Словеније што је довело до евакуације дијелова зграде и затварања жељезничке станице.

Терминал 1 Франкуфуртског аеродрома, заједно са жељезничком станицом, синоћ је затворен, а у акцији су учествовале и федералне и државне полицијске снаге.

Првобитно је јављено да је евакуација услиједила након што је пронађен напуштени пртљаг.

Полиција је данас соапштила да је прекид рада услиједио након што се тридесетосмогодишњи мушкарац из Словеније, који није носио маску, сукобио са полицијом која га је опоменула.

У том тренутку је постао веома агресиван према полицији и почео да виче "све ћу вас побити, Алаху екбер". Покушао је и да побјегне, али га је полиција стигла и привела.

На друштвеним мрежама појавиле су се фотографије на којима се види како полиција држи на нишану мушкарца који лежи на земљи.

Током јурњаве за мушкарцем, његов пртљаг се загубио, због чега је касније и евакуисан добар дио аеродрома, саопштила је полиција и додала да се потом укључила и јединица за деактивирање бомби да провјери пртљаг.

Словенац је затворен због пријетњи и опирању полицајцима.

У тренутку расправе са држављанином Словеније полиција је примила дојаву о "наоружаној особи" на терминалу.

Вјерујући да су ти инциденти повезани полиција је наредила додатну евакуацију. Операција је завршена послије два и по часа, али није пронађена ниједна наоружана особа.

У цијелој операцији учествовало је око 100 полицајаца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана