Затварање школа у црвеним зонама Италије

Срна
Затварање школа у црвеним зонама Италије

РИМ - Италијанска Влада наредила је данас затварање свих школа у областима најгоре погођеним вирусом корона и продужила мјере рестрикције кретања и рада фирми и послије Ускрса због појаве нових, заразнијих сојева вируса.

У Италији се тренутно на дневном нивоу региструје око 15.000 нових случајева инфекције, а званичници упозоравају да је здравствени систем под све већим притиском.

Зонирање кодним системом боја - бијела, жута, наранџаста и црвена, која омогућава подешавање мјера према степену инфекције у 20 регоина Италије, остаће на снази, а процјена ће се радити сваке седмице.

Према декрету који је потписао премијер Марио Драги и који ступа на снагу 6. марта, затварају се основне школе у црвеним зонама и прелази се на онлајн наставу. У тим подручјима онлајн настава већ је обавезна за средње школе.

“Британски сој вируса који сада доминира посебно може да продре међу најмлађу популацију”, рекао је министар здравља Роберто Сперанца новинарима.

Нова правила важиће до 6. априла.

Два јужна региона Басиликата и Молизе су у црвеној зони што значи да је већина ресторана, барова и продавница затворена, а људи могу да излазе из кућа само ради посла, посјете љекару или у посебним околностима.

Девет региона је у наранџастој зони, осам у жутој и један, острво Сардинија, у бијелој са минималним рестрикцијама.

Барови и ресторани у цијелој земљи раде по измијењеном режиму, а ноћни полицијски час и даље је на снази од 22.00 часа. Полицијски час једино није на снази на Сардинији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана