Захарова: Нема доказа за тврдње Алијансе о шпијунирању

Срна
Foto: Агенције

МОСКВА - НАТО нема доказе који показују да су протјерани радници руске дипломатске мисије при Алијанси били умијешани у било какве малигне активности, саопштила је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

Она је на "Телеграму" написала да треба бити свјестан чињенице да НАТО систематски упропаштава односе са Русијом и да користи логику Хладног рата. "Исто тако, треба да се сјетимо да је значајна улога генералног секретара НАТО-а Јенса Столтенберга у том деструктивном протесту.

На крају, треба да имамо на уму да нема доказа о активностима Руса које је Алијанса протјерала", навела је Захарова, коментаришући изјаве Столтенберга о разлозима протјеривања чланова руске мисије.

Захарова је нагласила да Столтенберг треба да се запита колико у свијету има представника чланица НАТО-а који су се прерушили у дипломате и новинаре, а укључени су у шпијунске активности, јавио је ТАСС. "Уколико то смтрате недопустивим, онда опозовите обавјештајне опреативце земаља НАТО-а из Русије", додала је она. Столтенберг је раније бранио одлуку о протјеривању руских дипломата, рекавши да је она донесена на основу обавјештајних података.

Он, у исто вријеме, није поменуо било какве доказе за оптужбе усмјерене ка Русији. НАТО је 6. октобра саопштио да смањује број запослених у руској мисији при Алијанси са 20 на 10. Акредитација је одузета од осморо дипломата, док су два радна мјеста укинута. Поред тога, Алијанса је затражила да дипломате напусте Брисел до краја октобра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана