Захарова: Не прихватајте мамац британских обавјештајних служби

Срна
Захарова: Не прихватајте мамац британских обавјештајних служби

МОСКВА - Руско Министарство спољних послова позвало је стране држављане да не подлегну напорима и не прихвате мамац британских обавјештајних служби које регрутују и траже “топовско месо” за контраофанзиву Украјине, рекла је портпарол Министарства спољних послова Марија Захарова.

Захарова је подсјетила да је британски портал за запошљавање објавио огласе у којима се траже плаћеници са Блиског истока и из сјеверне Африке за учешће у украјинској контраофанзиви.

- Нема сумње да иза овог напора, највјероватније, стоје обавјештајне службе Велике Британије, које су спремне да плате велики новац да регрутују плаћенике за Украјину на рачун сопствених пореских обвезника. Позивамо све да извуку релевантне закључке и да не прихвате мамац Британије, која грчевито тражи топовско месо за терористички режим у Кијеву - истакла је Захарова.

Према њеним ријечима, Русија одавно зна да Лондон прибјегава овако сумњивим средствима регрутовања плаћеника, јавио је ТАСС.

- Због тога морамо да поновимо да ће свака оружана активност против руских војника бити одмах угушена, а групе страних плаћеника и добровољаца елиминисане - нагласила је Захарова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана