Zaharova: Ne prihvatajte mamac britanskih obavještajnih službi

Srna
Zaharova: Ne prihvatajte mamac britanskih obavještajnih službi

MOSKVA - Rusko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je strane državljane da ne podlegnu naporima i ne prihvate mamac britanskih obavještajnih službi koje regrutuju i traže “topovsko meso” za kontraofanzivu Ukrajine, rekla je portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Zaharova je podsjetila da je britanski portal za zapošljavanje objavio oglase u kojima se traže plaćenici sa Bliskog istoka i iz sjeverne Afrike za učešće u ukrajinskoj kontraofanzivi.

- Nema sumnje da iza ovog napora, najvjerovatnije, stoje obavještajne službe Velike Britanije, koje su spremne da plate veliki novac da regrutuju plaćenike za Ukrajinu na račun sopstvenih poreskih obveznika. Pozivamo sve da izvuku relevantne zaključke i da ne prihvate mamac Britanije, koja grčevito traži topovsko meso za teroristički režim u Kijevu - istakla je Zaharova.

Prema njenim riječima, Rusija odavno zna da London pribjegava ovako sumnjivim sredstvima regrutovanja plaćenika, javio je TASS.

- Zbog toga moramo da ponovimo da će svaka oružana aktivnost protiv ruskih vojnika biti odmah ugušena, a grupe stranih plaćenika i dobrovoljaca eliminisane - naglasila je Zaharova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana