Захарова: Имамо право да узвратимо након протјеривања дипломата

Танјуг
Foto: Агенције

МОСКВА - Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је данас да та земља задржава право да узврати политичким и дипломатским мјерама након протеривања 70 руских дипломата и административног особља из Бугарске.

Како је рекла, ријеч је о покушају бугарског парламента који је изгубио повјерење да зада ударац односима са Русијом и постојећим механизмима билатералног дијалога, преноси Интерфакс.

У међувремену, бугарски предсједник Румен Радев није могао да коментарише ову ситуацију, извијестио је Бугарски национални радио.

"Не могу да разговарам о овом питању јер немам потребне информације", рекао је Радев у Мадриду гдје присуствује самиту НАТО одговарајући на питање бугарских новинара.

Додао је да се нада да је премијер у техничком мандату донио ову одлуку на основу поузданих информација и да је добро размислио и о обиму и о посљедицама тога.

Бугарске власти саопштиле су јуче да би укупно 70 дипломатских и административно-техничких службеника руске амбасаде и других руских страних институција у земљи требало да напусти ту земљу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана