Zaharova: Imamo pravo da uzvratimo nakon protjerivanja diplomata

Tanjug
Foto: Agencije

MOSKVA - Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da ta zemlja zadržava pravo da uzvrati političkim i diplomatskim mjerama nakon proterivanja 70 ruskih diplomata i administrativnog osoblja iz Bugarske.

Kako je rekla, riječ je o pokušaju bugarskog parlamenta koji je izgubio povjerenje da zada udarac odnosima sa Rusijom i postojećim mehanizmima bilateralnog dijaloga, prenosi Interfaks.

U međuvremenu, bugarski predsjednik Rumen Radev nije mogao da komentariše ovu situaciju, izvijestio je Bugarski nacionalni radio.

"Ne mogu da razgovaram o ovom pitanju jer nemam potrebne informacije", rekao je Radev u Madridu gdje prisustvuje samitu NATO odgovarajući na pitanje bugarskih novinara.

Dodao je da se nada da je premijer u tehničkom mandatu donio ovu odluku na osnovu pouzdanih informacija i da je dobro razmislio i o obimu i o posljedicama toga.

Bugarske vlasti saopštile su juče da bi ukupno 70 diplomatskih i administrativno-tehničkih službenika ruske ambasade i drugih ruskih stranih institucija u zemlji trebalo da napusti tu zemlju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana