Вучић: Предстоји инвестициони пакет за регион

Срна
Вучић: Предстоји инвестициони пакет за регион

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић рекао је вечерас у Бриселу да је евидентна искрена посвећеност ЕУ и њених званичника напретку западног Балкана, те да предстоји покретање инвестиционог пакета за регион.

Вучић је, након неформалне вечере лидера западног Балкана са званичницима ЕУ коју је за лидере западног Балкана организовао предсједник Европског савјета Шарл Мишел, изјавио да је Унија отворена да чује домаће иницијативе и идеје, те да ће ЕУ подстаћи регионалну сарадњу.

“Посебно је охрабрујуће то што ћемо имати много састанака и што се види већа посвећеност Балкану, у односу на оно што је било”, закључио је Вучић.

Мишел је истакао да је ријеч о важном састанку посвећеном стратешкој расправи о заједничким циљевима ЕУ и западног Балкана, те очекује искрене, отворене и конструктивне разговоре о партнерству, саопштено је из прес-службе предсједника Србије.

“Потврдићемо европску перспективу региона и дати јасне смјернице о неопходном напретку у областима владавине права, борбе против корупције и организованог криминала”, изјавио је Мишел.

Предсједник Европске комисије Урсула фон дер Лајен рекла је да је геостратешки интерес и ЕУ и западног Балкана што тјешње приближавање региона Унији.

“Промијенили смо методологију која би требало да обнови повјерење на обје стране и успостави кредибилну перспективу уласка у ЕУ”, изјавила је Лајенова и поновила да је западни Балкан приоритет за Европску комисију, која за предстојећи самит ЕУ-Западни Балкан у Загребу припрема важан инвестициони пакет.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана