Vučić: Predstoji investicioni paket za region

Srna
Vučić: Predstoji investicioni paket za region

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras u Briselu da je evidentna iskrena posvećenost EU i njenih zvaničnika napretku zapadnog Balkana, te da predstoji pokretanje investicionog paketa za region.

Vučić je, nakon neformalne večere lidera zapadnog Balkana sa zvaničnicima EU koju je za lidere zapadnog Balkana organizovao predsjednik Evropskog savjeta Šarl Mišel, izjavio da je Unija otvorena da čuje domaće inicijative i ideje, te da će EU podstaći regionalnu saradnju.

“Posebno je ohrabrujuće to što ćemo imati mnogo sastanaka i što se vidi veća posvećenost Balkanu, u odnosu na ono što je bilo”, zaključio je Vučić.

Mišel je istakao da je riječ o važnom sastanku posvećenom strateškoj raspravi o zajedničkim ciljevima EU i zapadnog Balkana, te očekuje iskrene, otvorene i konstruktivne razgovore o partnerstvu, saopšteno je iz pres-službe predsjednika Srbije.

“Potvrdićemo evropsku perspektivu regiona i dati jasne smjernice o neophodnom napretku u oblastima vladavine prava, borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala”, izjavio je Mišel.

Predsjednik Evropske komisije Ursula fon der Lajen rekla je da je geostrateški interes i EU i zapadnog Balkana što tješnje približavanje regiona Uniji.

“Promijenili smo metodologiju koja bi trebalo da obnovi povjerenje na obje strane i uspostavi kredibilnu perspektivu ulaska u EU”, izjavila je Lajenova i ponovila da je zapadni Balkan prioritet za Evropsku komisiju, koja za predstojeći samit EU-Zapadni Balkan u Zagrebu priprema važan investicioni paket.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana