САД: Воз са опасним хемикалијама искочио из шина ВИДЕО

ГС
САД: Воз са опасним хемикалијама искочио из шина ВИДЕО

РЕЈМОНД - Јутрос је воз који је превозио етанол искочио из шина у Рејмонду у Минесоти, запаливши неколико аутомобила и принудивши евакуацију локалног становништва.

Према првим информацијама, у 14 од 40 вагона било је опасних хемикалија, међу којима је и етанол.

Воз је превозио мЈешовити терет, укључујући етанол и кукурузни сируп, рекла је Лена Кент, генерални директор јавних послова БНСФ Раилваи-а. Етанол је веома запаљива хемикалија. 

У случају излагања, могу се јавити симптоми као што су кашаљ, вртоглавица, иритација ока, поспаност и несвјестица.

"Град Рејмонд није доступан јавности"

Инцидент се догодио око 1 сат ујутру, саопштила је ватрогасна служба Рејмонда на Фејсбуку. Становништво које живи у кругу од 800 метара од несреће је евакуисано. Власти истражују узрок несреће, преноси ЦНН.

"Град Рејмонд није доступан за јавност, тако да се флаширана вода и храна за ватрогасце могу доставити цркви у Принцебургу", наводи се на Фејсбук страници Рејмондске ватрогасне службе.

Четири такве несреће у последњих мjесец и по дана

Ово је четврта железничка несрећа овог типа у САД у последњих месец и по дана. Пре две недеље, воз са опасним материјама искочио је из шина у близини границе између Аризоне и Калифорније. Пре три недеље, воз је искочио из шина у Западној Вирџинији, повредивши три члана посаде и просувши дизел гориво у оближњу реку.

Прије мјесец и по дана у источној Палестини у Охају дошло је до опасног исклизвања воза из шина, при чему су потенцијално опасне хемикалије испуштене у тло, ваздух и воду.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана