SAD: Voz sa opasnim hemikalijama iskočio iz šina VIDEO

GS
SAD: Voz sa opasnim hemikalijama iskočio iz šina VIDEO

REJMOND - Jutros je voz koji je prevozio etanol iskočio iz šina u Rejmondu u Minesoti, zapalivši nekoliko automobila i prinudivši evakuaciju lokalnog stanovništva.

Prema prvim informacijama, u 14 od 40 vagona bilo je opasnih hemikalija, među kojima je i etanol.

Voz je prevozio mJešoviti teret, uključujući etanol i kukuruzni sirup, rekla je Lena Kent, generalni direktor javnih poslova BNSF Railvai-a. Etanol je veoma zapaljiva hemikalija. 

U slučaju izlaganja, mogu se javiti simptomi kao što su kašalj, vrtoglavica, iritacija oka, pospanost i nesvjestica.

"Grad Rejmond nije dostupan javnosti"

Incident se dogodio oko 1 sat ujutru, saopštila je vatrogasna služba Rejmonda na Fejsbuku. Stanovništvo koje živi u krugu od 800 metara od nesreće je evakuisano. Vlasti istražuju uzrok nesreće, prenosi CNN.

"Grad Rejmond nije dostupan za javnost, tako da se flaširana voda i hrana za vatrogasce mogu dostaviti crkvi u Princeburgu", navodi se na Fejsbuk stranici Rejmondske vatrogasne službe.

Četiri takve nesreće u poslednjih mjesec i po dana

Ovo je četvrta železnička nesreća ovog tipa u SAD u poslednjih mesec i po dana. Pre dve nedelje, voz sa opasnim materijama iskočio je iz šina u blizini granice između Arizone i Kalifornije. Pre tri nedelje, voz je iskočio iz šina u Zapadnoj Virdžiniji, povredivši tri člana posade i prosuvši dizel gorivo u obližnju reku.

Prije mjesec i po dana u istočnoj Palestini u Ohaju došlo je do opasnog isklizvanja voza iz šina, pri čemu su potencijalno opasne hemikalije ispuštene u tlo, vazduh i vodu.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana