Володин: Зеленски је нелегитиман предсједник Украјине

Срна
Foto: РИА "Новости"

МОСКВА - Владимиру Зеленском истекао је мандат, он је нелегитиман предсједник Украјине и не може да доноси било какве одлуке као шеф државе, рекао је предсједник руске Државне думе Вјачеслав Володин.

”Сви споразуми са нелегитимним предсједником су неважећи и могу бити оспорени у будућности”, навео је Володин на свом “Телеграм” каналу.

Он је додао да је престанком мандата Зеленског престало право да говори у име Украјине.

Према његовим ријечима, грађани Украјине мобилисани на основу незаконитих одлука морају да се врате кући јер је Зеленски нелегитиман, не може да наређује, нема права да објављује мобилизацију, да шаље људе у рат, да доноси било какве одлуке као предсједник државе.

Он је напоменуо да је требало да у Украјини до априла буду одржани предсједнички избори, те да их је Зеленски, нарушавајући Устав, отказао, из страха да не изгуби власт. Напомиње да од 21. маја Зеленски у потпуности изгубио остатке своје псеудолегитимности.

Володин је додао да је народ Украјине једини извор моћи у земљи и да је талац марионетског диктатора. “Важно је да то схвате сви и у Украјини и ван ње. Прије свега, шефови европских држава”, рекао је Володин, напоменувши да они који не познају закон, морају схватити да их то не ослобађа одговорности.

Володин је подсјетио да је Украјина престала да постоји као правна држава 2014. године, када су Вашингтон и Брисел уз помоћ нациста у Кијеву спровели крвави државни преврат, а руководеће позиције заузели бандити и нацисти док су оне који су им се супротстављали трпали у затвор, убијали, живе палили.

Према његовим ријечима, као резултат протеклих година у Украјини су изневјерени национални интереси, економија је разрушена, грађани лишени права да управљају својим животом и планирају своју будућност.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана