Volodin: Zelenski je nelegitiman predsjednik Ukrajine

Srna
Foto: RIA "Novosti"

MOSKVA - Vladimiru Zelenskom istekao je mandat, on je nelegitiman predsjednik Ukrajine i ne može da donosi bilo kakve odluke kao šef države, rekao je predsjednik ruske Državne dume Vjačeslav Volodin.

”Svi sporazumi sa nelegitimnim predsjednikom su nevažeći i mogu biti osporeni u budućnosti”, naveo je Volodin na svom “Telegram” kanalu.

On je dodao da je prestankom mandata Zelenskog prestalo pravo da govori u ime Ukrajine.

Prema njegovim riječima, građani Ukrajine mobilisani na osnovu nezakonitih odluka moraju da se vrate kući jer je Zelenski nelegitiman, ne može da naređuje, nema prava da objavljuje mobilizaciju, da šalje ljude u rat, da donosi bilo kakve odluke kao predsjednik države.

On je napomenuo da je trebalo da u Ukrajini do aprila budu održani predsjednički izbori, te da ih je Zelenski, narušavajući Ustav, otkazao, iz straha da ne izgubi vlast. Napominje da od 21. maja Zelenski u potpunosti izgubio ostatke svoje pseudolegitimnosti.

Volodin je dodao da je narod Ukrajine jedini izvor moći u zemlji i da je talac marionetskog diktatora. “Važno je da to shvate svi i u Ukrajini i van nje. Prije svega, šefovi evropskih država”, rekao je Volodin, napomenuvši da oni koji ne poznaju zakon, moraju shvatiti da ih to ne oslobađa odgovornosti.

Volodin je podsjetio da je Ukrajina prestala da postoji kao pravna država 2014. godine, kada su Vašington i Brisel uz pomoć nacista u Kijevu sproveli krvavi državni prevrat, a rukovodeće pozicije zauzeli banditi i nacisti dok su one koji su im se suprotstavljali trpali u zatvor, ubijali, žive palili.

Prema njegovim riječima, kao rezultat proteklih godina u Ukrajini su iznevjereni nacionalni interesi, ekonomija je razrušena, građani lišeni prava da upravljaju svojim životom i planiraju svoju budućnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana