Володин: САД увукле Европу у рат санкцијама

Срна
Володин: САД увукле Европу у рат санкцијама

ТАШКЕНТ- САД су увукле Европу у рат санкцијама против Русије, а европске земље у незапосленост, затварање компанија и друге страшне дилеме, изјавио је предсједавајући руске Државне думе Вјачеслав Володин.

Он је током посјете Узбекистану скренуо пажњу на то да су САД и Европа давно успоставиле стратешке односе, али да је то на крају европској страни донијело проблеме, незапосленост и затварање компанија.

"Американци купују енергетске производе по једној, а продају по четири пута већој цијени. Осим тога, увукли су Европу у свој рат санкцијама против Русије и ограничили наше пројекте који су омогућили коришћење јефтине енергије која је била основа индустријског развоја Њемачке, Француске и других земаља", рекао је Володин.

Према његовим ријечима, лидери земаља ЕУ коначно су почели да признају да су руски енергетски ресурси служили као основа за европски напредак, али да су САД направиле први корак ка прекидању њиховог протока у Европу и почели да из замјењују сопственим ресурсима, јавио је ТАСС.

"Сада можемо да видимо исход. То је јасно и онима који живе у азијским земљама, посебно онима који су одувијек са нама градили односе на принципима међусобног поштовања, пријатељства и међусобног немијешања у унутрашња питања", нагласио је Володин.

Володин је додао да се током његове посјете Узбекистану разговарало о питањима као што су заједничка историја, традиционалне вриједности и култура.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана